Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи

...
Папа Франциск заяви по време на беседа с млади вярващи
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сексът е дар Божи

Папа Франциск съобщи по време на сказка с млади вярващи от Франция, че сексът е " подарък Божи ". Пълният текст беше публикуван от пресслужбата на Ватикана и представен от БНР.
" Сексуалността и сексът са подарък Божи. Няма табута. Това е подарък, който Бог ни дава. Той има две цели - да обичаш и да продължиш живота. Това е буйна обич, същинската обич е такава. Страстната обич сред мъжа и дамата води към безконечен живот ", сподели Светият отец.
Папата цитира Библията, съгласно която Бог е основал мъжа и дамата по своя облик и сходство и припомнил думите на Исус Христос, че поради любовта мъжът и дамата ще изоставен своите фамилии и ще станат " един човек " " Сексуалността би трябвало да бъде в тези граници – в любовта сред мъжа и дамата поради продължението на живота ", сподели още главата на Римокатолическата черква.
Човешката уязвимост може да накара хората да употребяват сексуалността си по метод, който не следва Божия план, само че това е " половост, отделена от любовта и употребена за развлечение ", сподели той, представен от онлайн изданието Cruxnow. Папа Франциск подлага на критика порнографията с думите, че тя е част от " лъжовна промишленост ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР