Папа Франциск заяви, че клюките са напаст, по-лоша и от

...
Папа Франциск заяви, че клюките са напаст, по-лоша и от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Клюките са напаст, по-лоша и от Covid-19

Папа Франциск съобщи, че клюките са " злина, по-лоша и от Covid-19 ", която се пробва да раздели Католическата черква, съобщи Асошиейтед прес.

Папата се отклони от авансово квалифицирания текст, с цел да повтори честото си недоволство за клюките в църковните общности и даже във ватиканската администрация. На седмичната си благодарствена молитва той не загатна детайлности, само че акцентира, че дяволът е " най-големият клеветник ", който се пробва да раздели църквата с лъжите си.

" Моля ви, братя и сестри, дано се опитаме да не клюкарстваме ", съобщи Франциск. " Клюките са злина, по-лоша от Covid-19. По-лоша. Нека създадем огромно изпитание: Никакви злословия! "

Папата насочи апела си, до момента в който разясняваше част от Евангелието, говореща, че хората би трябвало да се порицават уединено, когато създадат нещо неприятно. Католическата подчиненост от дълго време разчита на тази " братска промяна " сред свещениците и епископите, с цел да ги накара да трансформират държанието си, когато съгрешат, без да оповестява проблемите обществено.

Жертви на полови злоупотреби обявиха, че тази форма на порицания уединено е разрешила на злоупотребите в църквата да не престават и е дала опция както на причинителите, по този начин и на висшестоящите, прикрили действията им, да избегнат наказване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР