Папа Франциск заяви, че би искал да посети Китай, с

...
Папа Франциск заяви, че би искал да посети Китай, с
Коментари Харесай

Папа Франциск иска да посети Китай

Папа Франциск съобщи, че би желал да посети Китай , с управляващите на който Ватиканът преди малко стартира да построява връзки. Понтификът разгласи желанието си да посети Пекин на конференция на борда на аероплан на път от Япония, където приключи апостолското си посещаване.

" Много бих желал да отида в Пекин. Обичам Китай ", Франсис отговори на въпроса дали може да изчака пътуването си до тази азиатска страна.
 Папа Франциск с антиядрено обръщение в Япония
Папа Франциск с антиядрено обръщение в Япония

Срещу " аморалното " потребление на нуклеарно оръжие.

Ватикана към този момент стартира да построява връзки с Китай, подписвайки съглашение доскоро повече от година за одобряването на епископите в Китай от папата. Преди това католическата черква в Китай сама назначаваше епископи , без да се съветва с Ватикана.

Светият трон е единственият европейски индивид на интернационалното право, директно подкрепящ дипломатическите връзки с Тайван, което провокира остро неодобрение в Пекин. Общо към 6,5 милиона католици живеят в Китай, има повече от 7 хиляди духовници и към 6 хиляди църкви, приети от Ватикана.
 Папа Франциск за асоциалността на обществените мрежи
Папа Франциск за асоциалността на обществените мрежи

Социалните мрежи водят до тревога и меланхолия

На меса в Тайланд, откъдето понтификът стартира своето пътешестване до азиатските страни, участваха вярващи от Китай. За визитата на папата в една или друга страна е нужна покана от управляващите и управлението на локалната католическа общественост.

Преди това Франсис неведнъж декларира желанието си да посети Русия. РПЦ показва, че " изискванията за папското посещаване към момента не са настъпили ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР