Папа Франциск защити статуквото“ за Йерусалим часове преди американският президент

...
Папа Франциск защити статуквото“ за Йерусалим часове преди американският президент
Коментари Харесай

Папата иска запазване на статуквото за Йерусалим

Папа Франциск отбрани „ статуквото “ за Йерусалим часове преди американският президент Доналд Тръмп да огласи решението си, с което ще признае противоречивия град за израелска столица.

 © Българска телеграфна агенция
„ Не мога да не изразя дълбоката си угриженост от обстановката, която се появи през последните дни. В същото време приканвам съществено всички да съблюдават статуквото на града в сходство с резолюциите на Организация на обединените нации “, съобщи папата по време на постоянното си седмично послание.

Призивът на главата на Римокатолическата черква беше насочен ден откакто той беседва по телефона с палестинския президент Махмуд Абас.

„ Йерусалим е неповторим град, заветен за евреи, християни и мюсюлмани “, сподели папата, допълвайки, че градът е дом тук-там, които са свети за почитателите и на трите монотеистки религии. Според папата Йерусалим има особено предопределение за мир. ”Моля се на Господ тази еднаквост да се резервира и ускори в името на Светата земя, Близкия изток и целия свят, и мъдростта и предпазливостта да имат превъзходство ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР