Папа Франциск започва историческата си визита в България. Главата на

...
Папа Франциск започва историческата си визита в България. Главата на
Коментари Харесай

Започва визитата на папа Франциск в България

Папа Франциск стартира историческата си аудиенция в България. Главата на римокатолическата черква идва през днешния ден в София с папска свита, формирана от 35 души - най-висши представители на Светия Престол. Десетки улици в София са изцяло или отчасти затворени, пропускателния режим за жителите, които желаят да участват на част от събитията, ще е доста тежък.

По време на апостолическото си пътешестване в София папа Франциск, който ще бъде посрещнат на летище " София “ от министър-председателя Бойко Борисов, ще организира среща с президента Румен Радев, гражданското общество и дипломатическия корпус.

Главата на Римокатолическата черква ще се срещне с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в Синодалната палата, след което ще организира тиха молитва пред олтара на Светите братя Кирил и Методий в катедралния храм " Свети Александър Невски “.

Второто главно събитие със Светия отец, на което ще могат да участват жителите, е неделната литургия на пл. " Княз Александър Първи “. Това ще е най-масовото събитие с присъединяване на Светия Отец като на него ще участват над 7600 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР