Папа Франциск започва днес обиколка в балтийските републики, близо 30

...
Папа Франциск започва днес обиколка в балтийските републики, близо 30
Коментари Харесай

Папа Франциск започва обиколка на балтийските страни

Папа Франциск стартира през днешния ден обиколка в балтийските републики, близо 30 години след разпадането на Съветския съюз, когато Литва Латвия и Естония станаха самостоятелни страни, предава Българска национална телевизия.

Визитата в този регион на Европа ще трае четири дни. Тя стартира от Литва през днешния ден и продължава в Латвия и Естония.

Това е първата папска аудиенция в района от 1993 година, когато той бе посетен от Йоан-Павел Втори. Четвърт век по-късно трите страни са членове на НАТО и Европейски Съюз.

Във Вилнюс Светият отец ще посети Музея на жертвите на геноцида, бивш затвор на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), откъдето хиляди, в това число свещеници, били изпратени на изгнание в Сибир. Папата ще се помоли пред паметника на жертвите от гетото във Вилнюс, където от Холокоста оживели едвам няколко стотин от към 40 000 души.

В Латвия папа Франциск ще уважи героите на битката за самостоятелност пред Паметника на свободата и ще води работа в лутеранската катедрала в Рига.

В столицата на Естония - Талин - папа Франциск ще отслужи меса на площад " Свобода ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР