Папа Франциск започна 4-дневната си визита в Прибалтика, съобщава АФП.

...
Папа Франциск започна 4-дневната си визита в Прибалтика, съобщава АФП.
Коментари Харесай

Папа Франциск започна обиколката си в Прибалтика

Папа Франциск стартира 4-дневната си аудиенция в Прибалтика, оповестява Агенция Франс Прес. Първата спирка от обиколката на Светия отец е Литва, където той ще уважи жертвите на нацисткия режим и на съветската окупация в миг, в който католическата черква се пробва да се отърси от абсурда със половите похищения на свещеници над деца.
Главата на Римо-Католическата черква ще посети Латвия в понеделник и Естония – във вторник, в миг в който трите балтийски страни означават 100-годишната от своята самостоятелност.
Скандалът със половите похищения в църквата и прикриването на закононарушенията на свещениците се разрасна и обхвана Австралия, Европа, Северна и Южна Америка. Обвиненията в прикриване на закононарушенията на свещениците накърниха надълбоко имиджа на духовенството по целия свят и Римо-Католическата черква дефинира случилото се като „ нашият личен 11 септември”.
В петък папа Франциск одобри оставките на още двама архиепископи от Чили, които се проверяват за над 100 случая на полови похищения от духовенството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР