Папа Франциск забрани на бивш американски епископ, обвинен в сексуален

...
Папа Франциск забрани на бивш американски епископ, обвинен в сексуален
Коментари Харесай

Папа Франциск забрани на бивш американски епископ да отслужва литургии

Папа Франциск забрани на някогашен американски свещеник, упрекнат в полов тормоз и финансово неприятно ръководство, да отслужва литургия, заяви уебсайтът на Ватикана.

 © Архив/БГНЕС
Мярката е измежду поредицата от наказания, издадени от папата против Майкъл Брансфийлд, оповестява уеб сайтът, цитирайки изказване от някогашната епархия на Брансфийлд в Уилинг-Чарлстън, Западна Вирджиния.

На Брансфийлд също е неразрешено да живее в епархията и е инструктиран да обезщети персонално за породената от него щета. Характерът и мащабът на тези компенсации ще бъдат решени от бъдещия свещеник на епархията, се споделя в изказването.

Брансфийлд подаде оставка през 2018 година скоро след 75-ия си рожден ден, откакто против него се появиха обвинявания а полово тормоз на възрастни. Разследване, водено от архиепископ Уилям Лори от Балтимор, стигна до извода, че обвиняванията против Брансфийлд са достоверни.

На среща през юни в североизточната част на Мериленд, 224-те членове на Конференцията на католическите епископи на Съединени американски щати се съгласиха да трансформират обредите си, като направиха наложително духовенството да рапортува за злоупотреби на Ватикана. Досега вътрешните следствия бяха осъществявани от епископите, които осъждаха закононарушенията по тяхна преценка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР