Папа Франциск за първи път назначи жена на висш пост

...
Папа Франциск за първи път назначи жена на висш пост
Коментари Харесай

За първи път папа Франциск назначи жена на висш пост във Ватикана

Папа Франциск за първи път назначи жена на върховен пост във Ватикана, предадоха ДПА и ТАСС, като се позоваха на публично официално съобщение.

Родената в Италия Франческа Ди Джовани бе назначена за заместник-секретар за връзките с страни в Държавния секретариат, изпълняващ функционалностите на министерство на външните работи на Светия трон.

66-годишната Ди Джовани е експерт по административно-юридическите въпроси и съвсем 30 години е работила за Ватикана, като е заемала преди този момент по-низша служба в Държавния секретариат. Тя е чиновник на ведомството от 1993 година, като е работила в региона на проблемите на бежанците, интернационалното филантропично съдействие, по въпросите на интелектуалната благосъстоятелност и туризма, а също в областта на правата на дамите.

"Да, в действителност, за първи път жена заема управителна служба в Държавния секретариат ", сподели Ди Джовани.

"Светият отец взе невиждано решение, което сигурно, в случай че изключим личната ми личност, съставлява израз на внимание към дамите. Отговорността обаче е обвързвана с работата, а не с обстоятелството, че съм жена ", добави тя.

Папа Франциск неведнъж по-рано се е обявявал за по-активна и значима роля за дамите в Римокатолическата черква, напомня ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР