Папа Франциск за първи път назначи жена на висш пост

...
Папа Франциск за първи път назначи жена на висш пост
Коментари Харесай

Папа Франциск за първи път назначи жена на висш пост във Ватикана

Папа Франциск за първи път назначи жена на върховен пост във Ватикана, оповестява АП.

Италиански юрист ще бъде първата жена, която ще заема мениджърска позиция в най-важния отдел на Ватикана, а точно в Държавния секретариат, изпълняващ функционалностите на министерство на външните работи на Светия трон.

Франциск назначи Франческа Ди Джовани за заместник-секретар за интернационалните връзки в Държавния секретариат. Тя е с 27-годишен опит във Ватикана. Тя ще управлява отдел, който ще координира връзките на Светия трон с Организация на обединените нации и други междуправителствени организации.

Папата приканва на дамите да се даде опция да заемат по-висши постове във Ватикана и Католическата черква като цяло, въпреки че няма дами на значими позиции, защото са непокътнати за свещеници, епископи и кардинали. Франциск се придържа към църковното обучение, което не разрешава ръкополагане на дами.

66-годишната Джовани разяснява, че решението на Франциск да я назначи на висшия пост демонстрира вниманието му към дамите. Тя е съгласна с убеждението на папата, че дамите са способни да играят ролята на миротворци, посредници и лечители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР