Папа Франциск вероятно ще има визита у нас през май

...
Папа Франциск вероятно ще има визита у нас през май
Коментари Харесай

Папа Франциск идва у нас през май догодина

Папа Франциск евентуално ще има аудиенция у нас през май следващата година, научи bTV от дипломатически източници. Той ще бъде вторият глава на католическата черква, посетил страната ни, след Йоан Павел Втори, през 2002 година.
Католиците от Раковски към момента помнят срещата с папа Йоан Павел Втори преди 16 години.

Вестта за нова папска аудиенция към този момент обикаля града. Макар още нищо да не е доказано, хората питат свещениците къде ще е мястото на срещата.

„ За мен най-важното е контактът с индивида и да се срещне с хората от града църквите са огромни,на стадиона може да се направи литургия, площадите са огромни, тъй че каквото решат ", споделя отец Румен от храм „ Свети Архангел Михаил” в Раковски.

Поканата насочи министър-председателят Бойко Борисов при последното си посещаване във Ватикана.

Борисов предложения папа Франциск в България (ОБНОВЕНА) Премиерът беше на визита във Ватикана
Една аудиенция на римския правосвещеник при държавен глава допуска един комитет по посрещането. Този път ще става дума точно за държавно посещаване, което е по покана на българските управляващи, а не за посещаване по покана на съответната православна черква. Това е мощен политически сигнал, на една протегната ръка, да се преодолеят раздялите, изяснява Тони Николов – мъдрец, част от делегациите при папата.

Визитата ще е част от балканска обиколка. Офциалното удостоверение за визитата на папа Франциск се чака в идващите седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР