Папа Франциск в сряда призова хората да харчат по-малко за

...
Папа Франциск в сряда призова хората да харчат по-малко за
Коментари Харесай

Папата: Харчете по-малко за Коледа, дарете на украинците!

Папа Франциск в сряда прикани хората да харчат по-малко за коледни празненства и дарове тази година и да изпратят разликата на украинците, с цел да им оказват помощ да преживеят глада и студа през зимата, цитира думите му Ройтерс.

Папата, който насочва апели за Украйна на съвсем всяко обществено събитие, откогато Русия нахлу там през февруари, отправи този зов в края на седмичната си обща визита.

" Братя и сестри, споделям Ви, има толкоз доста премеждия в Украйна, толкоз доста, толкоз доста ", сподели той, добавяйки, че желае да притегли вниманието към съответните проблеми, с които украинците ще сблъскат през идващите месеци.

" Красиво е да честваме Коледа, само че дано понижим равнището на коледните разноски. Нека имаме по-скромна Коледа, с по-скромни дарове и да изпратим средствата, които спестим, на украинския народ, който се нуждае от това ", сподели той на фона на ръкопляскания в зала " Павел VI ", където се организират общите аудиенции през зимата и при неприятно време.

" Те страдат толкоз доста, гладуват, усещат студа и мнозина умират, тъй като няма задоволително лекари и медицински сестри ", сподели той.

" Да не забравяме. Коледа, да. В мир с Господа, да. Но с украинците в сърцата си! Нека създадем този съответен жест за тях ", сподели той.

Също през днешния ден украинската национална черква в Рим, " Санта София ", насочи нов апел към италианците да дарят облекла и медикаменти, които доброволците прекарват до Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР