Папа Франциск в неделя ще се обърне към вярващите от

...
Папа Франциск в неделя ще се обърне към вярващите от
Коментари Харесай

Папата отново започва да води молитвите от прозореца си


Папа Франциск в неделя ще се обърне към вярващите от прозореца си с аспект към площада „ Свети Петър “, заяви Ватиканът във вторник, откакто градът-държава облекчи в допълнение блокирането поради ковид, предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

Светият отец организираше обичайна молитва в Апостолския замък от март - първо, с цел да спре тълпите да се събират на площада, а по-късно заради наложеното блокиране.

Тя се предаваше онлайн всяка неделя по света.

След това 83-годишният папа се показваше за малко на прозореца за пред публицистите изпод.

Площадът и базиликата " Свети Петър " бяха отворени за обществеността предходната седмица. Около 100 души се събраха на площада в неделя, с цел да гледат папата, чиято молитва бе излъчена посредством великански екран.

Тъй като папата към този момент е подготвен да се върне към прозореца, полицията ще бъде разполагаем, с цел да подсигурява, че вярващите и феновете съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване, сподели Светият трон.

Франциск ще се моли в събота във Ватиканските градини за всички наранени от пандемията, събитие, което ще се излъчва световно по малкия екран.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР