Папа Франциск упрекна днес световните лидери за твърде слабата им

...
Папа Франциск упрекна днес световните лидери за твърде слабата им
Коментари Харесай

Папата упрекна световните лидери, че слабо реагират на проблемите с климата

Папа Франциск укори през днешния ден международните водачи за прекомерно слабата им реакция на проблемите, произлизащи от световното стопляне, съобщи Франс прес.

" За страдание, нуждата от незабавната екологична смяна наподобява не е на дневен ред за международните политици, чиято реакция на проблемите, сложени от световни въпроси като климатичните промени, е към момента прекомерно слаба и буди мощно безпокойствие ", сподели папата в годишното си послание към непознатите дипломати, упълномощени във Ватикана.

Според Франциск състоялата се наскоро в Мадрид интернационална климатична конференция на Организация на обединените нации, считана значително за крах, е породила " съществени опасения за волята на интернационалната общественост да се оправи умно и ефикасно със стоплянето на планетата ".

През октомври папата провежда огромен конгрес за Амазония, на който разкритикува дърводобива и добива на потребни изкопаеми и прикани за запазване на най-голямата гора в света.

Франциск, който предизвиква " цялостната екологична промяна ", използвана също в стопанската система и във връзка с общественото неравноправие, посочи пред посланиците, че " амазонската гора е биологичното сърце на една все по-застрашена земя ", съобщи БТа.

Климатичната рецесия " изисква групов отговор, кадърен да издигне общото богатство над персоналните ползи ", означи Светият отец пред дипломатите.

Осемдесет и три годишният Франциск приветства младежите по света, които изискват от държавните управления повече и по-спешни дейности за справяне с проблемите на климата. " Опазването на общия ни дом би трябвало да бъде грижа на всички ", акцентира папата.

Той сподели също, че се моли за жертвите и засегнатите от опустошителните пожари в Австралия и други региони на Океания. Огромните горски пожари, които бушуват в Австралия от седмици, лишиха живота на 26 души, унищожиха над 2000 къщи и изпепелиха площи от към 8 милиона хектара, колкото е територията на Австрия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР