Папа Франциск сподели, че иска да посети Ирак догодина, което

...
Папа Франциск сподели, че иска да посети Ирак догодина, което
Коментари Харесай

Папа Франциск иска да направи първа папска визита в Ирак

Папа Франциск показа, че желае да посети Ирак следващата година, което ще е първа папска аудиенция в близкоизточната страна, съобщи Ройтерс.

Светият отец загатна за визитата в послание към група благотворителни организации, които оказват помощ на християните в Близкия изток и други райони. "Една мисъл непрекъснато ме преследва, когато мисля за Ирак ", сподели папата в квалифицирано изказване и добави, че има предпочитание да отиде там следващата година ".

Малобройното християнско население в Ирак, наброяващо неколкостотин хиляди души, претърпя особени премеждия, когато групировката "Ислямска страна " завладя обширни региони от страната, само че възвърне свободите си след разгрома на джихадистите. В Ирак има почитатели на разнообразни църкви от източния ритуал, както католически, по този начин и православни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

През 2000 година починалият папа Йоан-Павел Втори искаше да посети античния иракски град Ур, считан за отечество на библейския Авраам. Това трябваше да стане първи стадий от поклонническа обиколка в Ирак, Египет и Израел, само че договарянията със Саддам Хюсеин се провалиха и визитата не се състоя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР