Папа Франциск, след аудиенцията с руския президент Владимир Путин във

...
Папа Франциск, след аудиенцията с руския президент Владимир Путин във
Коментари Харесай

Папата помоли Путин да се моли с него, молбата не беше преведена

Папа Франциск, след аудиенцията с съветския президент Владимир Путин във Ватикана, помоли съветския водач да се моли за него и му благодари за срещата.
Видеопредаване на договарянията беше излъчено от пресслужбата на Светия трон. Папа Франциск придружи Путин от залата на Апостолския замък, където се състоя срещата и откакто стисна ръката му сподели: " Много ви благодаря, молете се за мен. " От своя страна Путин оцени диалога с папата като " доста добър ". Молбата на понтифика към съветския президент обаче не беше преведена.
С апел да се молят за него, папа Франциск обичайно приключва общата молитва пред вярващите на площад " Св. Петър ", която се организира всяка сряда и неделя.
Владимир Путин подари на папа Франциск икона на Свети Петър и Павел, както и албум с творбите на Микеланджело, до момента в който папата подари на съветския водач орден на младостта картина с аспект към Ватикана от XVIII век. Представяйки картината, папа Франциск отбелязва: " За да не забравите Рим - това е рисунка от XVIII-ти век ". Путин от своя страна даде обещание да откри най-достойното място за творбата на изкуството.
Иконата, която Путин подари на папата, е направена в художествено-производствената школа на Руската православна черква " Софрино ". Цените на тези творби възлизат на стойност от 1900 $, съгласно уеб страницата на компанията.
Междувременно съветските кореспонденти, които отразяваха визитата, получиха броеници със сребърно разпятие от папата. Папа Франциск се ръкува с всички членове на съветската делегация и публицистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР