Папа Франциск ще посети от 3 до 5 февруари Абу

...
Папа Франциск ще посети от 3 до 5 февруари Абу
Коментари Харесай

Папата ще посети през февруари Обединените арабски емирства

Папа Франциск ще посети от 3 до 5 февруари Абу Даби в Обединените арабски емирства, съобщи Ройтерс, като се базира на Ватикана. Визитата е по покана на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и дребната католическа общественост в Абу Даби, където Светият отец ще взе участие в междурелигиозна среща. Това ще е седмото му посещаване в страна с най-вече мюсюлманско население. Франциск към този момент беше в Турция, Йордания, Египет, Бангладеш, Азербайджан и Палестинските територии.

Той употребява тези пътувания, с цел да призове за междурелигиозен разговор и да осъди концепцията за принуждение в името на Бога, предава Българска телеграфна агенция.

"Темата на визитата е "Направи ме проводник на твоя мир " и точно това е желанието на папата при пътуването в ОАЕ. Главната тематика ще бъде по какъв начин всички хора с благосклонност могат да работят за мир ", сподели представителят на Ватикана Грег Бърк. Темата е от уводните думи на Молитвата на мира на Франциск Асизки - светеца, чието име папата взе при избирането си през 2013 година "Посещението, сходно на това в Египет (през 2017 г.), демонстрира основополагащата значимост, която Светият отец придава на междурелигиозния разговор ", съобщи Бърк. Принц Мохамед сподели, че папата е "символ на мира, търпимостта и насърчаването на братството ". "С неспокойствие чакаме едно историческо посещаване, посредством което ще търсим разговор за мирното взаимно битие сред народите ", съобщи престолонаследникът на Абу Даби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР