Папа Франциск ще обикаля из улиците на столицата на Мадагаскар

...
Папа Франциск ще обикаля из улиците на столицата на Мадагаскар
Коментари Харесай

В Мадагаскар папа Франциск ще пътува с папамобил местно производство

Папа Франциск ще обикаля из улиците на столицата на Мадагаскар Антананариво с папамобил локално произвеждане, съобщи Франс прес.

Папамобилът е бял, с емблемите на Ватикана и се назовава "Мазана Две ". Той беше показан дни преди визитата на папата. Произведен е от локалната компания Каренджи и наподобява на обичаен папамобил. За производството Ватикана е наложил избрани условия, които са били спазени от производителя. Единствената разлика с обичайния папамобил е в стъкления покрив на малгашкия папамобил, който по желание на папата не е блиндиран.

Местният папамобил е бил конструиран в продължение на пет месеца от 15 служащи в град Фианарацоа в югоизточната част на страната. Името на компанията производител в превод от малгашки значи "разходка ".

Компанията, учредена през 1984 година, продава всяка година по няколко десетки коли. През 1989 година при визитата в Мадагаскар на папа Йоан Павел Втори той мина с създадена от компанията кола по улиците на Фианарацоа.

Папа Франциск ще е на едноседмична обиколка в 3 африкански страни - Мадагаскар, Мавриций и Мозамбик - от 4 до 10 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР