Папа Франциск се срещна с делегация от европейски равини, но

...
Папа Франциск се срещна с делегация от европейски равини, но
Коментари Харесай

Болният папа Франциск се срещна с европейски равини и осъди антисемитизма, тероризма, войната

Папа Франциск се срещна с делегация от европейски равини, само че избра да не чете речта си, като сподели, че не беше добре

От FRANCES D'EMILIO Associated Press, 6 ноември 2023 година, 6:02 ч.

РИМ -- Папа Франциск се срещна с европейски равини в понеделник и осъди антисемитизма, война и тероризъм в писмена тирада, която той отхвърли да прочете, като сподели, че не се усеща добре.

Франсис сподели на равините по време на аудиенцията в Апостолическия замък на Ватикана че е доста благополучен да ги получи, само че добави: „ Не се усещам добре и по тази причина избирам да не чета речта, а да ви я дам, с цел да можете да я вземете със себе си. “

Говорителят на Ватикана Матео Бруни сподели, че папата „ има малко мраз и дълъг ден на аудиенции “. 86-годишният папа „ избира да поздрави европейските равини поотделно, и по тази причина той съобщи речта си. "

Той сподели, че дейностите на папата протичат постоянно през останалата част от деня. В програмата на папата беше късен следобяд среща с деца от цялостен ​​свят.

В квалифицираната си тирада пред равините Франциск сподели, че първата му мисъл и молебствия са „ на първо място останало, към всичко, което се случи през последните няколко седмици “, ясна отпратка към офанзивата на Хамас от 7 октомври в Израел, в това число отнемането на заложници в линията Газа и обезпечаването на война сред Израел и Хамас.

“ Отново насилието и войната избухнаха в тази земя, благословена от Всевишния, която наподобява непрестанно атакувана от мерзостта на омразата и смъртоносния конфликт на оръжия “, написа Франциск в речта.

С Франция, Австрия и Италия измежду страните в Европа, които неотдавна станаха очевидци на вълна от антисемитски вандализъм и лозунги, Франциск добави: „ Разпространението на антисемитски демонстрации, които аз мощно съдя, също буди огромна угриженост. " < /p>

Франсис през последните години се е справил с няколко здравословни неуспеха, в това число две коремни интервенции и продължителен проблем с коляното, който го принуждава да употребява инвалидна количка, когато върви на дълги сектори. По-рано тази година Франциск беше приет в болница за лекуване на това, което съгласно Ватикана е бронхит, само че папата го разказа като припадък на пневмония.

Само преди няколко дни, в изявление за италианската държавна телевизия Франсис беше запитан за здравето му. Папата отговори с една от честите си реплики: „ Все още съм жив, нали знаете “, и също по този начин сподели, че ще отиде в Дубай при започване на декември за конференцията COP28 за битка с изменението на климата.

Водещи истории

'Baby Hol ly' приказва за 1-во време, откакто беше в неопределеност повече от 40 години

3 ноември, 8:49 ч
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР