Папа Франциск се помоли за жертвите на срутилата се сграда

...
Папа Франциск се помоли за жертвите на срутилата се сграда
Коментари Харесай

Папата отправи молитви за жертвите на срутилата се сграда

Папа Франциск се помоли за жертвите на срутилата се постройка в Маями, Съединени американски щати. Папата насочи молебствия и съболезнования на всички потърпевши от бедствието, което остави близо 150 души в неопределеност, съобщи Aleteia.org.

Голяма част от 12-етажната постройка в предградието на Маями Сърфсайд се срути без причина, като търсенето на оживели продължава и през днешния ден. Два големи крана отстраняват внимателно отломките. Пожарникарите, които работят в горещината и влагата, са подпомагани от технологии, употребяващи картина и тон за разкриване на джобове с въздух, където може да има оживели, въпреки и вярата да се изпарява с всеки минал ден.

Консултант още преди години е предизвестил за допустимо смъртоносното срутване на високоетажната постройка във Флорида. По думите му имало доказателства за огромни структурни увреждания в бетонната плоча под зоната ѝ с басейна и доста пукнатини в подземния ѝ гараж. Папа Франциск е изказал дълбоката си горест от този драматичен случай. Той благодари на спасителите, които вземат участие в интервенцията по търсене на оживели. До момента е доказана гибелта на 11 души от живущите в постройката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР