Папа Франциск се помоли пред престола на св. св. Кирил

...
Папа Франциск се помоли пред престола на св. св. Кирил
Коментари Харесай

Папа Франциск се помоли в Св. Александър Невски

Папа Франциск се помоли пред престола на св. св. Кирил и Методий в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.

Светият отец прекара известно време в безмълвна молитва пред олтара, отдаден на светите братя Кирил и Методий. По време на визитата си в катедралата папа Франциск написа обръщение в книгата за пожелания на храма, съобщи "Фокус ".

При излизането му от храма папа Франциск бе посрещнат с овации от събралите се да го видят вярващи. Той поздрави присъстващите, като някои от тях съумяха да се снимат със Светия отец за спомен.

На пл. „ Александър Невски “ папа Франциск произнесе обичайна си неделна молитва „ Царица Небесна “ (Regina coeli). Всяка неделя тази молитва се наблюдава онлайн от милиони души по целия свят, като през днешния ден папата ще се обърне към тях от българската столица. Молитвата към Света Богородица носи името „ Царице небесна “ в интервала след Великден, до момента в който в останалото време се назовава „ Ангел Господен “. На сцената на пл. „ Св. Александър Невски “ беше изложена икона на Месемврийската Богородица, обичана на папа Йоан XXIII или така наречен Български папа – Анджело Ронкали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР