Папа Франциск се отправя към Унгария в идната неделя –

...
Папа Франциск се отправя към Унгария в идната неделя –
Коментари Харесай

Папа Франциск ще посети Унгария за специална литургия

Папа Франциск се насочва към Унгария в идната неделя – първата аудиенция, осъществена от глава на Римокатолическата черква, от 25 години насам, съобщи „ Евронюз “.

В страната ще бъде отслужена света литургия за закриването на 52-рото издание на Международния евхаристичен конгрес – едноседмично събитие, което се организира един път на 4 години и събира католици от целия свят. Очаква се на поклонението тази година да се съберат 100 хиляди души. През 2021 година конгресът се организира в Будапеща, откакто самият папа Франциск избра града за хазаин по време на предходното издание във Филипините.

Организаторите оповестиха, че мероприятието ще бъде освободено от рестриктивните мерки за всеобщи събирания, наложени поради пандемията от COVID-19, като няма да са нужни нито документи за имунизация, нито маски и обществено разграничаване.

Преди началото папа Франциск ще се срещне с президента Янош Адер и премиера Виктор Орбан.

Конгресът се състои от 5 до 12 септември в столицата на Унгария. Последното папско посещаване в страната е от 1996 година, когато глава на Римокатолическата черква е Йоан Павел II.

След края на визитата папа Франциск ще отпътува за Словакия, а назад в Рим се връща на 15 септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР