Папа Франциск се обърна с призив към журналистите да се

...
Папа Франциск се обърна с призив към журналистите да се
Коментари Харесай

Папа Франциск пред bTV в Рим: В България се чувствах много добре

Папа Франциск се обърна с апел към публицистите да се борят с подправените вести със примирение и професионализъм по време на специфична визита за Асоциацията на задграничните публицисти в Италия.

Светият отец благодари на представителите на медиите за саможертвата и за службата, която всеки публицист поема в битката за независимост на словото и истината.
Папата към публицистите: Смирението ще ви подканва да подхранвате истината Той благодари на представителите на медиите за саможертвата и за службата, която всеки поема в битката за независимост на словото
„ Във времена на прекомерно доста враждебни думи, когато злословенето се трансформира в табиет, дружно с слагането на квалификации за хората, не би трябвало да забравяме, че всеки човек има достолепие. Във времена, когато се споделят доста подправени вести, смирението ще ви пази от това да оферирате развалените плодове на дезинформацията и ще ви подканва да подхранвате истината” – с тези думи се обърна главата на Римокатолическата черква към публицистите.

Сред присъстващите беше и кореспондентът на bTV в Рим – Вера Найденова. Светият Отец оцени положително времето на визитата си в страната ни в къс диалог с Найденова.
Папа Франциск остави в България ритуална дреха, камбана и олтар Дрехата е бяла със семпла бродерия, тъй като още при встъпването си в служба папа Франциск е изискал да бъде опростена
Журналистът разяснява, че Светият отец сподели по време на визитите си на Балканите какво е да си същински нравствен лидер. Папата благослови с думите „ Христос е един!”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР