Папа Франциск се е срещнал с четвърта група транссексуални хора,

...
Папа Франциск се е срещнал с четвърта група транссексуални хора,
Коментари Харесай

Папа Франциск се среща с транссексуални в Рим

Папа Франциск се е срещнал с четвърта група транссексуални хора, намерили заслон в римска черква, заяви през днешния ден ватиканският вестник, съобщи Асошиейтед прес.

" Л’Осерваторе романо " осведоми, че срещата се е състояла през вчерашния ден в границите на седмичната обща визита на Франциск. Вестникът цитира сестра Женевиев Жанингро и преподобния Андреа Конокия, които споделят, че радушният банкет от страна на папата е донесъл вяра на техните посетители.



Общността на Блажената непорочна дева в квартал Торваяника в покрайнините на Рим отвори вратите си за транссексуални хора по време на пандемията от ковид.

Преди това Франциск се е срещал с някои от тях на 27 април, 22 юни и 3 август, написа вестникът.

" Никой не би трябвало да се сблъсква с неправда или да бъде изхвърлян, всеки има достолепието да бъде Божие дете ", цитира вестникът думите на сестра Жанингро.

Франциск е печелил похвали от някои членове на ЛГБТК общността за своята активност. Когато през 2013 година го попитаха за духовник, за който се допуска, че е педераст, той отговори: " Кой съм аз, че да осъждам? ". По време на понтификата си папата се е срещал самостоятелно и групово с транссексуални хора.

Но светият отец изрично се опълчва на " теорията за пола “ и не е трансформирал църковното обучение, съгласно което хомосексуалните дейности са „ по натурален метод непозволени “. През 2021 година той позволи публикуването на ватикански документ, в който се твърди, че Католическата черква не може да благослови еднополовите съюзи, защото " Бог не може да благослови прегрешението “.

Неотдавна Франциск написа писмо, в което похвали самодейността на ръководеното от йезуити служение за ЛГБТК католици, наречено " Аутрийч " (Outreach). Онлайн ресурсът се ръководи от преподобния Джеймс Мартин, създател на книгата " Изграждане на мост ", в която се приказва за нуждата църквата да приема по-добре и да спомага на ЛГБТК католиците.



Франциск похвали неотдавнашното събитие на Outreach в ръководения от йезуитите университет " Фордъм " в Ню Йорк и насърчи уредниците " да продължат да работят в духа на срещата, който съкратява дистанциите и ни обогатява с разликите, по същия метод като Исус, който направи по този начин, че стане непосредствен до всички “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР