Папа Франциск съобщи, че тази седмица ще отправи извънредно благословия

...
Папа Франциск съобщи, че тази седмица ще отправи извънредно благословия
Коментари Харесай

Папата със специална благословия за света заради пандемията от коронавирус

Папа Франциск заяви, че тази седмица ще насочи изключително благословия Urbi et Orbi (към града и към света), каквато нормално се дава единствено на Коледа и Великден.

Главата на Римокатолическата черква прикани вярващите от целия свят да се молят за прекъсване на епидемията от ковид, съобщи " Ройтерс ".

Папата направи непредвиденото изказване при днешната неделна литургия, която се популяризира от Ватиката по интернет и малкия екран, вместо както нормално да се произнася пред хората, събрали се на площад " Свети Петър ".

Решението на папа Франциск да насочи специфична благословия акцентира сериозността на ситуацията с рецесията в света и изключително в Италия, която изпревари Китай като страната, наранена най-тежко от Ковид-19. Той заяви, че в петък вечер ще произнесе благословията от празния площад " Свети Петър ". Формално част от Ватикана, площадът бе затворен като част от ограниченията в Италия против разпространяването на ковид.

Католиците, които получат благословията персонално или посредством медиите, могат при избрани условия да получат специфична индулгенция (опрощаване на греховете).
Папа Франциск прикани също по този начин християните по целия свят в сряда, по обед италианско време, да спрат и дружно да кажат молитвата " Отче наш ".

Искаме да отговорим на пандемията с универсалността на молитвата, на състраданието, на нежността. Нека останем единни, сподели той от папската библиотека.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР