Папа Франциск събра в Бари за обща служба православни патриарси

...
Папа Франциск събра в Бари за обща служба православни патриарси
Коментари Харесай

Папа Франциск избра Бари за обща молитва за мир в Близкия изток

Папа Франциск събра в Бари за обща работа православни патриарси и водачи на римокатолическата черква. По думите на папата Близкият изток е изворът на християнството, само че " съучастническото безмълвие " е разрешило насилието да обхване района и да прогони десетки хиляди християни оттова.

Италианското пристанище Бари се счита са мост сред Изтока и Запада. Там в криптата на едноименната базилика са и мощите на свети Николай Чудотворец, уважаван и от католици, и от православни. Папа Франциск избра това алегорично място за обща молитва за Близкия изток, който e под облаците на войната и разрушението.
папа Франциск: Близкият изток се трансформира в земя на хора, които напущат земята си. Има заплаха и нашите братя и сестри по религия да изчезнат.


Искаме да издигнем глас против убийственото равнодушие, сподели папа Франциск.
папа Франциск: Искаме да дадем глас на тези, които нямат, и могат единствено да трият сълзите си.Защото през днешния ден Близкият изток ридае, измъчен и безмълвен, до момента в който други газят тези земи в търсене на власт или благосъстояния.
Решението е тези, които са на власт, да работят за мир, а не за личните си ползи, сподели на финала на молитвения ден папа Франциск. На събирането бяха водачи и представители на 19 християнски общности от изток, измежду тях патриарх Вартоломей. Световните организации означават, че съветският Кирил беше изпратил своя заместител, митрополит Иларион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР