Папа Франциск разкритикува политиката на администрацията на Доналд Тръмп за

...
Папа Франциск разкритикува политиката на администрацията на Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Папа Франциск иска да назначи повече жени, които да оглавят ватиканските департаменти, защото са по-добри при разрешаването на конфликти

Папа Франциск разкритикува политиката на администрацията на Доналд Тръмп за делене на фамилиите на мигранти, минали нелегално границата с Мексико. В просторно изявление за организация Ройтерс той съобщи също, че популизмът не е отговор на имиграционните проблеми на света.

Папата сподели, че поддържа неотдавнашните изказвания на американските католически епископи, които дефинираха разделянето на деца от техните родители като "противоречащо на нашите католически полезности " и като "неморално ".

Папата се спря и върху обстановката от наскоро в Италия, където държавното управление реши да не приема кораба със избавени в Средиземно море над 600 мигранти, който в последна сметка бе признат от Испания. "Вярвам, че не можете да отхвърляте хората, които идват. Трябва да ги приемете, да им помогнете, да се грижите за тях, да ги придружавате и да видите къде да ги настаните, само че из цяла Европа ", сподели папата. "Някои държавни управления работят по този въпрос и хората би трябвало да бъдат настанени по най-хубавия вероятен метод, само че пораждането на неуравновесеност не е лек за казуса. Популизмът не взема решение нещата. Онова, което взема решение нещата е приемането, изследването, благоразумието и предпазливостта ", сподели папата.

В предишното италианският вицепремиер Матео Салвини, който е водач на крайнодясната партия Лига, сподели, че Франциск би трябвало да одобри мигранти във Ватикана, щом е толкоз угрижен за тях, напомня Българска телеграфна агенция. В изявлението Франциск сподели, че е тъжен от решението на Тръмп от предходната година да вкара нови ограничавания върху пътуванията и търговията на американците с Куба.

81-годишния папа отбрани метода, по който управлява Католическата черква и сподели, че желае да назначи повече дами да оглавят ватиканските департаменти, тъй като те са по-добри при разрешаването на спорове. Франциск показа, че здравето му е положително като се изключи болки в крайници, които обаче били свързани с проблеми в гърба. Той повтори изявлението, което направи малко след избирането си за папа през 2013 година, че може някои ден да се отдръпна заради здравословни проблеми като предшественика си папа Бенедикт Шестнадесети, само че добави: "Точно в този момент даже не си помислям за това ". Франциск сподели, че е оптимист за диалозите, които могат да доведат до историческо съглашение за назначение на епископи в Китай. В изявлението той сподели също, че може да одобри още оставки на епископи в Чили поради абсурда със полови похищения над деца, раздрусал локалната католическа черква.

По въпроса за промяната на ватиканската администрация папата сподели, че тя върви добре, само че би трябвало да се работи още. Той акцентира, че е доста удовлетворен, че подетите промени са създали по-прозрачни скандалните едно време ватикански финанси. За Ватиканската банка, която към този момент закри стотици подозрителни или спящи сметки, папата сподели също, че в този момент тя работи добре. Той добави, че е трябвало да вземе някои мощни решения в тази тенденция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР