Папа Франциск разговаря с шестимата астронавти на Международната космическа станция

...
Папа Франциск разговаря с шестимата астронавти на Международната космическа станция
Коментари Харесай

Папа Франциск си говори с астронавти за Дане, любовта и Малкият принц

Папа Франциск беседва с шестимата астронавти на Международната галактическа станция (МКС), оповестява Българска телеграфна агенция.
" Добър ден или добър вечер, тъй като когато си в космоса, не знаеш какво е ", почнал диалога по сателитна връзка папа Франциск от зала във Ватикана.

" Астрономията дава опция да съзерцаваме безкрайните хоризонти на Вселената и провокира въпроси: от кое място идваме, къде отиваме ", траял той и попитал италианския астронавт Паоло Несполи какво мисли за мястото на индивида в Космоса. Несполи, който е инженер, подчертал " сложността " на въпроса.

Папа Франциск попитал астронавтите и какво мислят за стиха на Данте, че любовта е движещата мощ във Вселената. Отговорил съветският космонавт Александър Мисуркин. Той споделил, че в Космоса чете " Малкият принц " от Екзюпери и му е направило усещане разбирането на детето за любовта.

" Любовта е това, което ни дава силата да дадем живота си за някой различен ", коментирал Мисуркин. Папа Франциск останал удовлетворен от отговора и декларирал: " Ясно е, че сте разбрали посланието, което Екзюпери изяснява толкоз поетично, и което Вие, руснаците, носите в кръвта си, в религиозната си традиция и човещина ".

Преди папа Франциск, с галактическата станция беседва и папа Бенедикт XVI през 2011 година Той зададе въпроси за бъдещето на планетата и за рисковете от замърсяването на околната среда. Папа Франциск нееднократно е признавал, че има вяра, че религията и науката не се изключват взаимно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР