Папа Франциск призова за мир в Светите земи, два дни

...
Папа Франциск призова за мир в Светите земи, два дни
Коментари Харесай

Папата призова за мир в Светите земи, конфликтът там не щади беззащитните

Папа Франциск прикани за мир в Светите земи , два дни след убийството на палестинци на границата сред Израел и Газа, спорът там " не пощади и беззащитните " , цитират папата " Ройтерс ".

Папата насочи обръщението си в посланието " Урби ет Орби " от базиликата " Свети Петър ". Той също по този начин прикани за преустановяване на " кланетата " в Сирия , призовавайки за даване на филантропична помощ и за мир в Южен Судан и Демократична република Конго.

Папата се помоли за мир за " целия свят , започвайки с задоволително и дълго търпялата земя на Сирия, чийто народ е покосен от явно безкрайна война ".

" Този Великден, дано светлината на възкръсналия Христос да осветява съвестта на всички политически и военни водач и, с цел да може бързо да се постави завършек на касапницата ... ", изясни той.

Франциск прикани за интернационална помощ за Венецуела , с цел да не се постанова повече хора да напущат родината си заради икономическата и политическата рецесия.

Той се надява, че " плодовете на разговора " ще допринесат за мир и естетика на Корейския полуостров , където двете страни би трябвало да проведат първата си среща за повече от десетилетие на 27 април.

Франциск, който чества шестия Великден като глава на римокатолическата черква след избирането му през 2013 година, прикани слушащите го да спомагат за преустановяване на " толкоз доста актове на неправда " в света .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР