Папа Франциск призова за диалог и прекратяване на бурните протести

...
Папа Франциск призова за диалог и прекратяване на бурните протести
Коментари Харесай

Папата призова за спиране на насилието в Чили


Папа Франциск прикани за разговор и преустановяване на бурните митинги в Чили поради икономическото неравноправие, които обгърнаха страната и лишиха живота на 15 души, заяви БГНЕС.

" Следя протичащо се в Чили със угриженост ", сподели той по време на седмична обща визита на площад " Свети Петър ".

„ Надявам се, че със слагането на завършек на разговора с съпроводени с принуждение демонстрации, може да се употребява, с цел да се намерят решения на рецесията и да се надигнем против компликациите, които са я породили, в името на цялото население “, добави Франциск.

Насилието - необятно публикувани грабежи, палежи и конфликти сред демонстриращите и многохилядни сили за сигурност, ситуирани по улиците - е най-сериозното, протичащо се в Чили, откогато страната се върна към демокрацията след дясната тирания от 1973-1990 година

Чилийският президент Себастиан Пинера разгласи във вторник пакет от обществени ограничения, ориентирани към ограничение на митингите, които започнаха в петък поради нарастването на цените на билетите за метрото.
-->
Те бързо се трансфораха в по-широк митинг против обществени и стопански несгоди, в това число зейналата бездна сред богати и небогати в страна, която нормално се смята за една от най-стабилните в Латинска Америка.

Институтът за правата на индивида в Чили съобщи, че над 200 души са били откарани в лечебни заведения, съвсем половината от които са с огнестрелни рани, до момента в който доста други са получили пострадвания на очите от сачми.

Откакто започнаха вълненията, повече от 2600 души бяха арестувани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР