Папа Франциск призова участниците в конференция на Папската академия на

...
Папа Франциск призова участниците в конференция на Папската академия на
Коментари Харесай

Папа Франциск: Молете се да няма ядрена война

Папа Франциск прикани участниците в конференция на Папската академия на науките да се помолят на Божията Майка да няма нуклеарна война .

" Днес въоръжените спорове сред страните носят единствено опустошение " - акцентира главата на римокатолическата черква, представен от АП.
 Украйна се ядоса на коментар на папа Франциск за войната
Украйна се ядоса на коментар на папа Франциск за войната

Папата назова убитата съветска журналистка Дария Дугина почтена жертва

По думите му след две трагични международни войни светът си взел поука и се научил да върви напред, като зачита човешките права и интернационалното право, както и като се осланя на всички форми на взаимоотношение при търсенето на решение в конфликтна обстановка.

" За страдание, в този момент виждаме признаци, че се връщаме обратно " - уточни папа Франциск.

Той добави, че освен ескалират остарели спорове , само че и се развиват негативни усеща, като да вземем за пример нападателен шовинизъм. Възникват и войни за предимство, от които хората единствено страдат и които носят опустошение, означи Светият отец.

Той посочи, че към този момент бил приказвал за Третата международна война , която съгласно него щяла да бъде частична, само че през днешния ден счита, че може да се приказва и за " тотална " война.

Папа Франциск напомни по какъв начин един от неговите прародители, който към този момент е провъзгласен за светец, а точно Свети Йоан Павел II благодарил на Бог , че със застъпничеството на Дева Мария не избухнала нуклеарна война.

" Днес ние още веднъж би трябвало да продължим да се молим, макар че тази заплаха от дълго време трябваше да бъде отстранена " - акцентира папата.

Призивът му предшества молитвата за мир, към която са призовани всички католици по света. Тя е планувана за 14-и септември , когато във всички католически църки вярващите ще се помолят за мир в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР