Папа Франциск призова участниците в икономически форум в Давос да

...
Папа Франциск призова участниците в икономически форум в Давос да
Коментари Харесай

Папа Франциск към елита в Давос: Да не се правим, че бедността няма значение

Папа Франциск прикани участниците в стопански конгрес в Давос „ да поемат отговорност “ за бедността и възходящото неравноправие в света.

" Това е честен императив, отговорност, която визира всички ни, да създадем подобаващи условия за заслужен живот на всеки човек “, се споделя в посланието на папата, прочетено на откриването на форума на международния политически и стопански хайлайф.

" Не можем да останем безучастни пред страданието на милиони хора с ранено достолепие, нито можем да продължим да вървим напред, като се вършим, че растящите беднотия и неправда нямат значение “, продължава посланието, представено от Франс прес.

Папата насочи сходен апел и през 2014 година за битка против общественото изключване и настоя за по-добро систематизиране на благосъстоянието и основаването на работни места.

В навечерието на форума в Давос бе оповестен обичайният отчет за световните опасности през 2018 и увеличаващото се неравноправие е измежду световните трендове, които икономистите акцентират.

Според документа гладът е един от най-големите световни опасности през 2018 година
Разрушаването на околната среда и усложняващата се конструкция на хранителната промишленост са плодородни за неочаквани сривове в доставките на хранителни артикули. Период без годишна продукция, болест по посевите, политическа неустойчивост, естествен прелом в селските региони – всичко това може да докара до световна рецесия със съпътстващия я скок на цените на храните.

Гладът в една страна неотложно ще се отрази на останалите – географската подвижност на популацията на планетата пораства и създателите на отчета я включват в листата на евентуалните опасности.

В обособени региони на света съперничеството за вода и плодородни почви към този момент води до гранични спорове, които във всеки миг могат да прераснат във война. Ако към това се прибавят и тълпи гладни бежанци, рецептата за рецесия от районен мащаб е изпълнена, предизвестяват създателите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР