Папа Франциск призова технологичните компании да използват изкуствения интелект за

...
Папа Франциск призова технологичните компании да използват изкуствения интелект за
Коментари Харесай

Папата: Създаването на изкуствен интелект е риск

Папа Франциск прикани софтуерните компании да употребяват изкуствения разсъдък за общото богатство, съобщи АП.

Надпреварата за създаване на изкуствен интелект и други форми на цифрово развиване поражда риск от увеличение на общественото неравноправие, в случай че тези действия не бъдат съпроводени от етична оценка на общото богатство, предизвести главата на Католическата черква на конференция във Ватикана. Форумът събра шефове на компании като Facebook (Facebook) и Google (Google), дипломати, финансисти, физици, философи, експерти по нравственос и епископи.

Конференцията "Общото богатство в цифровата ера " е следващата поръчка на Католическата черква за място в дебатите за вероятностите и рисковете, свързани с изкуствения разсъдък.

Дебатите бяха отдадени на разнообразни тематики - от софтуерния прогрес при оръжията през бъдещето на работните места при възходящата роля на машините до решенията на обществените медии след разпространяването на видеозапис на нападението против джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия.

В своето слово папата похвали капацитета на софтуерния прогрес, като означи, че при започване на индустриалната гражданска война машините са икономисали на служащите рисков и еднообразен труд. Все по-голямото разчитане на автоматизацията в името на облагата обаче лишава хората от достолепието на труда, акцентира в това време той.

Светият отец предизвести, че в случай че софтуерният прогрес стане причина за все по-очевидни неравенства, това няма да е същински и действителен прогрес.

"Това ще докара до форма на безчовечие, при която ще важи правото на най-силния ", аргументира се той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР