Папа Франциск призова поклонници да бъдат отворени и внимателни на

...
Папа Франциск призова поклонници да бъдат отворени и внимателни на
Коментари Харесай

Папата критикува Орбан за мигрантите, призова унгарците да протегнат ръце към всички

Папа Франциск прикани поклонници да бъдат " отворени " и " деликатни " на литургия навън в Будапеща , откакто се срещна с унгарския министър председател Виктор Орбан, чиито твърди възгледи за миграцията се сблъскват с тези на понтифика, отбелязва " Франс прес ".

" Кръстът ни приканва да поддържаме корените си здрави, само че без отбранителност; да черпим от изворите, отваряйки се за жаждата на мъжете и дамите на нашето време. Моето предпочитание е да бъдете такива: приземени и отворени, вкоренени и деликатни ", посочи папата.

Призивът на папата към Унгария да " протегне ръце към всички " е прикрита рецензия против антиимиграционната политика на Орбан , разяснява от своя страна " Асошиейтед прес ".
 Орбан, Бабиш и Моравецки предизвестяват за миграционна опасност от Афганистан
Орбан, Бабиш и Моравецки предизвестяват за миграционна опасност от Афганистан

В Централна Европа усещат, че са " единствено пионки върху някаква европейска дъска за шах "

84-годишният Франциск, който неотдавна претърпя интервенция на дебелото черво, изглеждаше в добра форма по време на късото си посещаване в Будапеща, като съгласно уредниците на литургията са участвали към 100 000 души.

Папата беше прав и махаше на тълпите по време на разходка в открития си папомобил и употребява количка за голф, с цел да избегне ходенето на дълги дистанции на закрито, като в един миг призна, че би трябвало да седне, тъй като " към този момент не съм на 15 ". Но другояче той поддържаше типичното изтощително движение на папско пътешестване, макар продължаващото си възобновяване.

Франциск прекара единствено седем часа в Будапеща , преди да се реалокира този следобяд в прилежаща Словакия за четиридневно посещаване. Несиметричният маршрут загатна, че папата желае да избегне да даде на Орбан - видът популистки националист, който Франциск постоянно подлага на критика - политическия подтик, който идва с приемането на папа за съответно държавно посещаване преди изборите идната пролет.
 Орбан подкани Салвини и Моравецки да обединят сили за обичайната Европа
Орбан подкани Салвини и Моравецки да обединят сили за обичайната Европа

Ще открием нова платформа, организация, развой, който ще даде на тези жители

При идването си Франциск се срещна с Орбан, чиято бежанска политика се сблъсква с апела на папата за банкет и интеграция на тези, които търсят по-добър живот в Европа. Въпреки че миграцията не беше в оповестения дневен ред, Орбан написа във " Facebook ": " Помолих папа Франциск да не разреши християнска Унгария да загине . "

Орбан постоянно изобразява своето държавно управление като бранител на християнската цивилизация в Европа и цитадела против миграцията от страни с преобладаващо мюсюлманско население. Франциск изрази взаимност с мигрантите и бежанците и разкритикува това, което той назова " народен популизъм ", развъртян от държавни управления като това на Унгария. Той прикани държавните управления да одобряват и интегрират колкото се може повече мигранти.

Ватиканът увери, че срещата се е провела в " сърдечна атмосфера " и е траяла по-дълго от предстоящото - 40 минути.

" Сред другите дискутирани тематики бяха ролята на църквата в страната, задължението към опазването на околната среда, опазването и поддръжката на фамилията ", се прецизира в изказване на Ватикана.

Ватикански и маджарски публични лица настояха, че Франциск се отнася хладно към Унгария, оставайки за толкоз малко време , като означиха, че унгарската черква и страна го били поканили единствено да закрие интернационална конференция за Евхаристията.

Орбан седеше на първия ред по време на литургията. По време на персоналната им среща той подари на Франциск копие от писмо от унгарския крал Бела IV до папа Инокентий IV. Писмото, адресирано през 1243 година, осведоми Инокентий IV, че Бела ще укрепи укрепленията по река Дунав в Унгария в подготовка за монголско настъпление .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР