Папа Франциск призова католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки,

...
Папа Франциск призова католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки,
Коментари Харесай

Папата призова за гостоприемство към имигрантите

Папа Франциск прикани католиците да бъдат гостоприемни към мигрантите, заявявайки, че "няма християнска наслада, когато вратите са затворени ", съобщи ДПА.

Хората, които "пред лицето на нещастието са отказали да се предадат и са тръгнали да търсят опция да живеят " са "икона на Светото семейство, което е трябвало да прекоси пустини, с цел да продължи да живее ", сподели папата пред към 100 000 души на литургията в Икике, Чили.

В този крайбрежния град Икике има десетки хиляди мигранти, идващи главно от прилежащи страни. Франциск прикани католиците да бъдат чувствителни към неправдата и новите форми на употреба, "да оферират това, което имат, колкото и малко да наподобява ".

Това бе последната литургия, отслужена по време на четиридневното посещаване на папата в Чили. От град Икике папата отпътува за Перу - втората и последна част от южноамериканската му обиколка.

След литургията в града папата накара автомобилния си конвой да спре, с цел да ревизира по какъв начин се усеща полицайка, хвърлена от коня си, очевидно изплашен от шума на преминаващите коли, заяви Асошиейтед прес. Франциск слезе от автомобила си и остана да стои до дамата, до момента в който не дойде кола за спешна помощ, която да я откара в болница. Ватикана заяви, че дамата е била в схващане, а папата й е споделил "няколко утешителни души ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР