Папа Франциск призова към сдържаност и намаляване на напрежението в

...
Папа Франциск призова към сдържаност и намаляване на напрежението в
Коментари Харесай

Папата призова към сдържаност след атаките срещу танкери

Папа Франциск прикани към въздържаност и понижаване на напрежението в Близкия изток през днешния ден след нападенията против два петролни танкера в Оманския залив, които сътвориха опасения от по-широка борба в района, съобщи ДПА.

При визитата си в град Камерино, централна Италия, който понесе тежки вреди след поредност трусове през 2016 година, папата съобщи, че е смутен от последствията на офанзивите.

"Призовавам всички да употребяват инструментите на дипломацията, с цел да разрешат комплекса от проблеми в спора в Близкия изток ", сподели той.

"Отново насочвам откровен зов към интернационалната общественост да постави всички вероятни старания в интерес на разговора и мира ", съобщи духовният глава, откакто отслужи литургия пред няколко хиляди души.

Вашингтон упреква Иран за офанзивите, а Техеран отхвърля да има каквото и да е присъединяване в случилото се.

При визитата си в Камерино папата постави бял пожарникарски шлем, с цел да посети катедралата на града, която пострада мощно в земетресенията. Той се помоли пред скулптура на Богородица, чието лице бе разрушено на половина от падащите парчета. Франциск посети и няколко фамилии, живеещи във краткотрайни сглобяеми къщи и влезе в "червената зона " на града, където достъпът е неразрешен поради риска от нови сривания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР