Папа Франциск призова европейските страни да положат повече усилия в

...
Папа Франциск призова европейските страни да положат повече усилия в
Коментари Харесай

Папата: Не просто да анализираме причините за насилието, а да реагираме

Папа Франциск прикани европейските страни да положат повече старания в битката с антисемитизма и съобщи, че безразличието по този въпрос е вирус, който може да докара до разпространение на идеологията на расовата ненавист, съобщи Ройтерс. Папата насочи апела си в тирада на конференция в Рим за отговорността на страните в битката с антисемитизма и обвързваните с него закононарушения.

" Носим отговорност, когато сме в положение да реагираме. Не става дума просто да проучваме аргументите за насилието и опровергаването на изкривената логичност (на антисемитските престъпления), а да сме интензивно готови да реагираме на тях ", сподели Франциск на форума на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, предава Българска телеграфна агенция.

В редица европейски страни е нелегално да се отхвърля действителността на Холокоста, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица долната камара на немския парламент изиска да се учреди нова държавна служба да съгласуваност на битката с антисемитизма след изгарянето на еврейски знаци и израелски флагове.

В Полша пък към 60 000 души взеха присъединяване в крайнодясно шествие във Варшава през ноември, а в Швеция предишния месец бе опожарена синагога.

" Безразличието е мощно инфектиран вирус в нашето време, когато сме по-свързани между тях от всеки път, само че обръщаме все по-малко внимание на другите ", предизвести папата и добави, че " имунизацията за множеството форми на незаинтересованост " е помненето.

Цитирайки предшественика си Йоан Павел Втори папа Франциск сподели, че всеки би трябвало да работи за бъдеще, в което " неописуемото злочинство на Холокоста в никакъв случай повече няма да е допустимо ".

Председателят на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудър съобщи, че в страна след страна се следи напредък на крайнодесни, ултранационалистки, а от време на време и неонацистки партии.

" Новата Европа ненадейно извънредно замязва на Европа от 30-те години ", сподели Лаудър на конференцията, която се състоя в италианското външно министерство в Рим. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР