Папа Франциск призова днес иракския президент Бархам Салих да гарантира

...
Папа Франциск призова днес иракския президент Бархам Салих да гарантира
Коментари Харесай

Папата с призив към иракския президент

Папа Франциск прикани през днешния ден иракския президент Бархам Салих да подсигурява сигурността на християните в страната и да им даде опция да вземат участие в нейното бъдеще, съобщи АП.

Салих, който е на посещаване във Ватикана, беседва първо с Папа Франциск, а по-късно - и с държавния секретар Пиетро Паролин и архиепископ Пол Галахър, секретар за връзките с страните, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Светият трон заяви в изказване, че диалозите са били фокусирани върху поддръжката за мира и сигурността в Ирак, изключително за християнското малцинство, доста от чиито членове бягат от родните си места, с цел да не бъдат преследвани от организацията " Ислямска страна ". В текста се акцентира, че е значимо " да се резервира историческото наличие на християните " в Ирак, като се отбелязва, че те са неразривна част от страната и имат значим принос за възобновяване на иракското общество. Затова е належащо да се подсигурява тяхната сигурност и " мястото им в бъдещето на Ирак ", акцентира Светият трон.

Папата е изразил вяра, че тази година може да посети Ирак, само че към този момент няма доказани проекти. Не е ясно дали може да се състои такава аудиенция, поради усилването на напрежението в Ирак и безредиците, избухнали след убийството от Съединени американски щати на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР