Папа Франциск призова днес Европа да изгражда мостове за мир

...
Папа Франциск призова днес Европа да изгражда мостове за мир
Коментари Харесай

Папа Франциск призова Европа да изгражда мостове за мир в Украйна

Папа Франциск прикани през днешния ден Европа да " построява мостове " за мир в Украйна при започване на петдневното си посещаване в Лисабон във връзка Световните дни на католическата юноша, съобщи Франс прес.

Светият отец беше посрещнат с военни почести по-рано денем в португалската столица, където се чакат един милион млади поклонници по случай това огромно интернационално събитие на Католическата черква.

" Гледайки с обвързаност към Европа и духа на разговор, който я характеризира, човек би могъл да я попита: накъде плаваш, в случай че не предлагаш пътища за мир, изобретателни пътища за слагане на завършек на войната в Украйна...? ", сподели Светият отец в първата си тирада, приветствана от представители на управляващите и дипломатическия корпус, в културния център в квартал " Белем ".

" Плаваме по океана на историята в бурни времена и усещаме неналичието на смели пътища за мир ", изрази страдание папата аржентинец, който не стопира да приканва за прекъсване на войната в Украйна още от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Малко преди този момент той беседва с португалския президент Марсело Ребело де Соуза - закостенял и набожен католик, откакто мина през града, който беше отчасти блокиран, с цел да се пропусне конвоят му.

" Ние сме младежта на папата! ", скандираха стотици вярващи, които чакаха 86-годишния Франциск пред президентския замък в " Белем ", биейки барабани и развявайки знамената на своите страни.

Млади хора от съвсем всички страни по света се стекоха в португалската столица тази седмица за празнични, културни и духовни събирания, които започнаха през вчерашния ден с литургия на върха на рид с аспект към центъра на града и устието на река Тежу.

Около 16 000 чиновници на полицията и медицинските служби са ситуирани за събитието, а няколко улици и метростанции са затворени, което съставлява предизвикателство за този град с 550 000 поданици, който към този момент посреща доста туристи през летния сезон.

Предвиждаща 11 речи и към 20 срещи, програмата на това 42-ро пътешестване в чужбина на папа Франциск е много натоварена - единствено два месеца откакто Светият отец претърпя тежка коремна интервенция, показва Агенция Франс Прес.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР