Папа Франциск призова днес да се организират хуманитарни коридори, за

...
Папа Франциск призова днес да се организират хуманитарни коридори, за
Коментари Харесай

Папа Франциск призова да се изградят хуманитарни коридори за най-силно нуждаещите се мигранти

Папа Франциск прикани през днешния ден да се провеждат филантропични коридори, с цел да се окаже помощ на най-силно нуждаещите се мигранти, откакто наскоро бе осъществена кръвопролитна бомбардировка в Либия, съобщи Франс прес.

Той се обърна с това искане към интернационалната общественост в обичайна си неделна молитва на площад "Свети Петър ".

Папата, който е аржентинец и трансформира отбраната на мигрантите в една от главните действия по време на понтификата си, прикани също така вярващите "да се молят за бедните беззащитни хора, убити или ранени във вторник при въздушно нахлуване, при което бе ударен център за задържане на мигранти в Либия ".

След гибелта на 44 мигранти при въздушното нахлуване във вторник вечерта против центъра в Таджура, предградие на Триполи, близо 300 мигранти не престават да са в лагера, съгласно Международната организация за миграциите. Франс прес отбелязва, че тяхното състояние е станало още по-критично след началото на военната атака на 4 април на маршал Халифа Хафтар, мощния човек в източната част на Либия. Целта на интервенцията му е да завладее Триполи, където е централата на държавното управление на националното единение, прието от Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР