Папа Франциск призова бедността да бъде преодоляна, ако богатите в

...
Папа Франциск призова бедността да бъде преодоляна, ако богатите в
Коментари Харесай

Папа Франциск призова бедността да бъде преодоляна

Папа Франциск прикани бедността да бъде преодоляна, в случай че богатите в света играят пълноценна роля за преустановяване на неравенството. Той направи изказването си по време на конференция по финансови тематики, заяви Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС/Архив
" Ние не сме наказани нито на неравноправие, нито на парализа в лицето на несправедливостта. Богатият свят и проспериращите стопански системи могат и би трябвало да сложат завършек на бедността ", съобщи главата на Римокатолическата черква пред участниците, по време на непланираното си изказване.

" Трябва да сме наясно, че всички носим отговорност. Ако съществува рискова беднотия на фона на благосъстояния, които също са крайни, това е по този начин, тъй като позволихме на пропастта да нарасне, с цел да стане най-голямата в историята ", съобщи папа Франциск, който направи неравенството централна тематика на своя понтификат.

Изпълнителният шеф на МВФ Кристалина Георгиева, френският финансов министър Бруно Льо Мейр и аржентинският му сътрудник Мартин Гузман бяха измежду аудиторията, която слушаше речта на Папата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР