Папа Франциск пристигна в Северна Македония. Главата на Римокатолическата църква

...
Папа Франциск пристигна в Северна Македония. Главата на Римокатолическата църква
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна в Скопие

Папа Франциск дойде в Северна Македония. Главата на Римокатолическата черква бе публично посрещнат от президента Георге Иванов и премиера Зоран Заев по обичайния македонски метод, с самун и сол.

 © БГНЕС
Папа Франциск е първият папа, който стъпва на македонска земя 25 години след установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. Затова той е доста предстоящ тук.

Официалната гала по посрещането ще бъде в президентския замък. Той ще има поредни срещи с Георге Иванов и премиера Зоран Заев, а по-късно с управляващите, гражданското общество и дипломатическия корпус, пред които ще произнесе своето първо слово на македонска земя.

Следва посещаване в къщата-музей " Майка Тереза ". Именно папа Франциск през 2016 година прогласи майка Тереза за светица. Тя е католичка, албанка, само че е родена през 1910 година в Скопие. Тя е една от аргументите за визитата на папа Франциск в Северна Македония.

След това на площад " Македония " ще бъде отслужена Светата литургия, на която се чакат 15 000 души. Не единствено от Македония, само че от Хърватска, Албания, Косово. Ще последват срещи с младежи и католически свещеници.

Очаква се към 18.30 локално време папата да отлети за Рим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР