Папа Франциск пристигна днес в Будапеща на необичайно кратко посещение,

...
Папа Франциск пристигна днес в Будапеща на необичайно кратко посещение,
Коментари Харесай

Папа Франциск на необичайно кратко посещение в Унгария

Папа Франциск дойде през днешния ден в Будапеща на извънредно малко посещаване, което ще подчертае различията с премиера суверенист Виктор Орбан по редица въпроси, най-много за миграцията, оповестиха международните организации.
Още по тематиката
Светият отец ще прекара единствено седем часа в унгарската столица, с цел да предстоятелства заключителната литургия на Международния евхаристиен конгрес, почнал предходната неделя. Преди това той ще се срещне за трийсетина минути в Музея на изящните изкуства с президента на Унгария Янош Адер и министър-председателя Виктор Орбан, както и с епископи и представители на еврейски общности в страната, съобщи Ройтерс.

Всички фотоси

Следобед 84-годишният папа ще отпътува за Словакия, където ще остане доста по-дълго и ще посети четири града, преди да се завърне в Рим в сряда.

Организаторите чакат над 75 хиляди души на литургията, която ще се състои на Площада на героите в Будапеща при слаби ограничаващи ограничения против ковид, макар че Унгария, сходно на останалата част на Европа, е изправена пред възходящ брой инфектирани с новия мощно инфектиран вид " Делта ", заяви Асошиейтед прес.

Въпреки апелите на здравните управляващи уредниците на конгреса взеха решение да не изискват удостоверения за имунизиране или тестване, носене на маски и съблюдаване на отдалеченост. Те въпреки всичко са поръчали 30 хиляди маски за литургията и приканват присъстващите да бъдат внимателни.

По време на полета от Рим папата изглеждаше в добра форма и остана толкоз дълго да беседва с съпътстващите го публицисти в задната част на самолета, че се наложи един асистент да му подсети да се върне на мястото си, когато стартира приземяването, отбелязва АП.

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР