Папа Франциск, при посещение на военно гробище в деня, в

...
Папа Франциск, при посещение на военно гробище в деня, в
Коментари Харесай

Папата на военното гробище зове оръжейните производители: Спрете!

Папа Франциск, при посещаване на военно гробище в деня, в който католиците възпоменават своите мъртви, прикани производителите на оръжия да " спрат ", тъй като войната " гълтам децата на родината ", осведоми " Ройтерс ".

В Деня на вси светии Франциск отслужи литургия на френското военно гробище в Рим, с редиците си бели кръстове на мястото на погребението на към 1900 френски и марокански бойци, починали през Втората международна война.

Франциск, който посещава гробище всяка година в деня на възпоменание, постави бели рози и спря да се помоли на някои от гробниците и загатна, че едната гласеше " Неизвестен, умрял за Франция, 1944 година ".

" Дори няма име. Но в сърцето на Бог има всички наши имена. Това е нещастието на войната ", означи той в спонтанна проповед.

" Сигурен съм, че всички тези, които бяха призвани да пазят родината и потеглиха с благосклонност, са с Господ ", увери Франциск.

" Но... водиме война ли задоволително, с цел да няма войни, с цел да няма стопански системи на страни, които са подсилени от оръжейната промишленост ", запита той.

" Тези гробници са обръщение за мир. Спрете, братя и сестри, спрете. Спрете, оръжейни производители, спрете! ", настоя той, наричайки заровените на гробището измежду многото " жертви на войната, която гълтам децата на родината ".

Франциск насочва доста апели за разоръжаване и споделя, че нуклеарните оръжия би трябвало да бъдат неразрешени, тъй като даже притежанието им по възпиращи аргументи е " перверзно " и незащитимо.

Когато мястото на литургията беше оповестено предишния месец, италианска група стачкува, заявявайки, че изборът е засегнатост за жертвите на марокански бойци, известни като Goumiers, спомагателно поделение на френската войска, когато Франция към момента беше колониална мощ.

Те направиха доста инцидентни убийства и изнасилиха доста италианки в провинцията сред Неапол и Рим, до момента в който съюзническите сили се придвижваха нагоре по италианския полуостров.

Един подобен случай е увековечен в неореалистичния филм от 1960 година на Виторио Де Сика " Две дами ", с присъединяване на София Лорен, който споделя историята на жена и щерка й, които и двете са били изнасилени от марокански бойци на юг от Рим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР