Папа Франциск поведе празничната служба за Цветница според католическия календар,

...
Папа Франциск поведе празничната служба за Цветница според католическия календар,
Коментари Харесай

Папата отслужи празнична меса пред празната катедрала „Св. Петър“


Папа Франциск поведе празничната работа за Цветница съгласно католическия календар, само че пред празната катедрала „ Св. Петър “. Традиционната меса се отбелязва с палмови и маслинови клончета, които бележат влизането на Исус в Йерусалим в навечерието на ареста и мъченичеството, ден преди Страстната седмица. На месата тази година, поради ограничаващите ограничения против ковид, участваха единствено няколко кардинала и монахини. Службата се излъчваше онлайн на портала Vatican News и още няколко телевизионни канала, съобщи БГНЕС.

Днес, когато се разпростира драмата на пандемията, когато доверието е нарушено, упованията са излъгани, появява се възприятие на самотност. Исус споделя на всички ни:„ Смели дребосъче, отвори сърцето си за моята обич, почувствай поддръжката на Господа “, съобщи папата.

Както по-рано беше оповестено във Ватикана, всички церемонии и шествия от идната Страстна седмица ще се организират в същата форма - без енориаши, в това число обичайното за католиците шествие, което понтификът ще организира на Разпети петък в основната католическа катедрала, а не наоколо до стените на Колизеума, както се прави от епохи. Участие на вярващите не се планува заради пандемията от ковид. В Италия и други страни се предлага енориите да отсрочват шествията.

В същото време в Италия публично е разрешено хората да вървят на черква поотделно.

Досега във Ватикана са открити седем случая на коронавирусна зараза. Всички инфектирани не са имали персонален контакт с Папата. Все отново на Понтифика бе изработен тест, който се оказа негативен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР