Папа Франциск поведе празничната служба за Цветница според католическия календар.

...
Папа Франциск поведе празничната служба за Цветница според католическия календар.
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи литургия за Цветница в празната катедрала Свети Петър

Папа Франциск поведе празничната работа за Цветница съгласно католическия календар. Традиционната меса, която се отбелязва с палмови и маслинови клончета, които бележат влизането на Исус в Йерусалим в навечерието на ареста и мъченичеството, се организира в празната катедрала " Свети Петър " в наличието на няколко кардинала и монахини. Службата се излъчваше онлайн на портала Vatican News и още няколко телевизионни канала, съобщи ТАСС.
„ Днес, когато се разпростира драмата на пандемията, когато доверието е нарушено, упованията са излъгани, появява се възприятие на самотност. Исус споделя на всички ни: " Смели дребосъче, отвори сърцето си за моята обич, почувствай поддръжката на Господа ", сподели папата.
Както по-рано беше оповестено във Ватикана, всички церемонии и шествия от идната Страстна седмица ще се организират в същата форма - без енориаши, в това число обичайното за католиците шествие, което понтификът ще организира на Разпети петък в основната католическа катедрала, а не наоколо до стените на Колизеума, както се прави от епохи. Участие на вярващите не се планува заради пандемията от ковид . В Италия и други страни се предлага енориите да отсрочват шествията, осведоми БГНЕС.

Pope Francis holds mass for Palm Sunday -- an event usually celebrated outdoors in front of thousands -- in a nearly empty church, with a small handful of priests and nuns and a reduced choir https://t.co/YjV8IGs9vw pic.twitter.com/rkSrThWZpG
— CNN Breaking News (@cnnbrk) April 5, 2020
В същото време в Италия публично е разрешено хората да вървят на черква поотделно. Църквите не са затворени, априори правят служби, само че без енориаши. Освен това, както обясниха в италианското Министерство на вътрешните работи по искане на Конференцията на италианските епископи, набожен може да върви на черква, само че единствено като комбинира излизането си с друга незабавна работа за овакантяване на дома - да вземем за пример за извършване на покупки на храни и медикаменти, или вървене на работа. Допуска се посещаване на черква, която е по пътя на вярващия, до работата му или до най-близкия му магазин. В същото време визитата на черква би трябвало да е попълнено в специфичната деклараци, с която италианците имат право да напущат домовете си преди всяко излизане от у дома.
Досега във Ватикана са открити седем случая на коронавирусна зараза. Всички инфектирани не са имали персонален контакт с Папата. Все отново на Понтифика бе изработен тест, който се оказа негативен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР