Папа Франциск посети управляван от Църквата социален център в квартал

...
Папа Франциск посети управляван от Църквата социален център в квартал
Коментари Харесай

Папа Франциск говори за любовта и за помощта за бедните

Папа Франциск посети ръководен от Църквата обществен център в квартал на Лисабон през днешния ден , оповестява " Ройтерс ". Там той прикани младите да " изцапат ръцете си " като подкрепят нуждаещите се.

По време на обръщението си в енорийския център Сейнт Винсент дьо Пол , в квартал Серафина той остави настрани квалифицираната си тирада и сподели, че " осезаемата обич е тази, която цапа ръцете си ".

" Колко дестилирани, безполезни животи минават през битието, без да оставят диря, тъй като животът им няма тежест ", сподели той в послание към служащите и доброволците в обществения център, откакто детски хор там.

Той сподели, че посланието, което желае да остави на младежите е, че до момента в който нереалната, платонична обич съществува " в орбита ", осезаемата обич може да промени света.

Франциск приказва за повърхностността на хората, които оказват помощ на бедните да се усещат добре, само че по-късно незабавно измиват ръцете си с омерзение.

" Чрез вашите дейности, вашата ангажираност, като си цапате ръцете, като се докосвате до действителността и нещастието на другите, вие създавате ентусиазъм, вие генерирате живот ", изясни той.

В петък сутринта Франциск чу изповедите на трима млади католици от Испания, Италия и Гватемала в един от парковете, където се организира фестивалът.

Събитието идва по-малко от шест месеца след публикуването на отчет, съгласно който в Португалия от духовници в продължение на седем десетилетия.

, по случай Световния ден на младежта, най-големият католически фестивал в света.
 Папа Франциск: Църквата се нуждае от филтриране
Папа Франциск: Църквата се нуждае от филтриране

Франциск приказва в Лисабон при започване на петдневно посещаване в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР