Папа Франциск поиска от кардинал Матео Зупи, ръководител на Италианската

...
Папа Франциск поиска от кардинал Матео Зупи, ръководител на Италианската
Коментари Харесай

Папата поиска от италиански кардинал да оглави мирна "мисия" за Украйна

Папа Франциск изиска от кардинал Матео Зупи, началник на Италианската епископска конференция, да се заеме с мирна задача, с цел да се опита да помогне за преустановяване на войната в Украйна, оповестиха от Ватикана в събота.

Франциск за първи път приказва загадъчно за желанието си да стартира задача, когато се връщаше от пътешестване до Унгария предишния месец, само че не даде детайлности.

Според дипломатически източник от Ватикана проектът е Зупи да се опита да се срещне настрана с украинския президент Володимир Зеленски и съветския президент Владимир Путин, показва " Ройтерс ".

Ватиканът сподели в изказване, че 67-годишният Зупи ще извърши задачата, в сходство с Държавния секретариат на Ватикана (външното министерство), " с цел да способства за понижаване на напрежението от спора в Украйна, с вярата, от която в никакъв случай не се е отказвал Светият отец, че това може да е началото на един кротичък развой ".

Връщайки се от пътешестване до Унгария на 30 април, Франциск направи завладяващ, само че загадъчен коментар по отношение на присъединяване на Ватикана в задача за преустановяване на войната. " В момента има задача, само че тя към момента не е обществена. Когато стане обществена, ще я разкрия ", сподели той пред кореспонденти.

В изказване от събота Ватикана сподели, че времето и спецификата на задачата към момента се прецизират.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР