Папа Франциск поднови призивите за незабавно прекратяване на огъня в

...
Папа Франциск поднови призивите за незабавно прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

Папата поднови призива за прекратяване на огъня в Газа, освобождаване на пленниците в обръщение за Великден

Папа Франциск възобнови апелите за неотложно преустановяване на огъня в Газа и освобождение на всички израелски пленници в послание, ориентирано към мира, отбелязвайки най-важната Великденска неделя ден от християнския календар.

Франсис управлява литургия на препълнения площад „ Свети Петър “ и по-късно насочи своята благословия „ Urbi et Orbi “ (към града и света) и обръщение от централния балкон на базиликата „ Свети Петър “.

„ Апелирам още един път да бъде обезпечен достъп до филантропична помощ за Газа и приканвам още един път за неотложно освобождение на заложниците, хванати на 7 октомври предходната година, и за неотложно преустановяване на огъня в Ивицата “, сподели той.

>

„ Нека не разрешаваме актуалните враждебни дейности да продължат да имат тежки последици върху гражданското население, което към този момент е на лимита на издръжливостта си, и на първо място върху децата “, сподели той в тирада, която също засегна тежкото състояние на хаитяните, рохингите и жертвите на трафик на хора.

„ К...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР