Папа Франциск подчерта днес важността на световните религии в борбата

...
Папа Франциск подчерта днес важността на световните религии в борбата
Коментари Харесай

Папа Франциск: Бог е мир! Религията играе ключова роля в борбата за мир

Папа Франциск акцентира през днешния ден значимостта на международните религии в битката за мир в изявление при откриването на Конгреса на водачите на международните и обичайни религии в казахстанската столица Нур Султан , съобщи ДПА.

Не е подходящо да се демонстрира " съмнение и пренебрежение към религията ", сподели Светият отец. " Религията не е проблем, а част от решението за по-хармоничен живот в обществото ", сподели папата пред 100 делегати от 50 страни, участващи във форума. В наши дни геополитическите, обществени, стопански и екологични рецесии слагат на тестване доста институции и демократични страни. Те " заплашват сигурността и хармонията сред народите ", сподели Светият отец.

Тридневната му аудиенция в Казахстан е третото му посещаване в чужбина през 2022 година след пътуванията до Малта и Канада.



Макар международните религии да водят разговор от десетилетия, времената, в които живеем " към момента са белязани от бича на войната, от климата на неприязън и борба, от неспособността да отстъпим и да протегнем ръка към другия ", сподели папа Франциск. " Братя и сестри, нужен е скок напред и ние сме тези, които би трябвало да го създадем ", сподели папата.

" Бог е мир. Той ни насочва постоянно по пътя на мира и в никакъв случай по този на войната ", сподели Светият отец. Неговите мнения могат да бъдат изтълкувани като апел към съветският патриарх Кирил, който поддържа нашествието на съветския президент Владимир Путин в Украйна и отхвърли да пътува за Казахстан, с цел да се срещне с папата, както се надяваше Ватикана, отбелязва ДПА.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР